Raportul zilei: cum stă România în criza coronavirusului

Cei doi români confirmați vineri cu coronavirus, un bărbat din Mureș și o femeie din Timiș, se simt mai bine, ei fiind în continuare izolați și sub supraveghere medicală strictă. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul cu coronavirus nu are febră, starea lui fiind staționară, fără a putea fi vorba despre o evoluție negativă. De asemenea, femeia de 38 de ani din Timișoara, care în cursul zilei de vineri a fost depistată pozitiv cu coronavirus şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” se simte mai bine, după ce în cursul nopţii a avut o stare subfebrilă.
 

”Pacienta este bine. Azi noapte a prezentat un puseu de subfebrilitare 37,6 dar dimineaţa la trezire a fost afebrilă. Mai tuşeşte uscat şi nu prezintă simptome de insuficienţă respiratorie”, a declarat Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infectioase din Timișoara.

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică anunță sâmbătă că, în cursul  zilei de vineri, la TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită  răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, având în vedere nevoia de informare a cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabila din orice rețea și având tarif normal. 

În ceea ce privește persoanele care au apelat numărul unic de urgență, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26) cu privire la Coronavirus. Odată cu operaționalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgență, întrucât cetățenii pot solicita informații direct de la specialiști pe linia dedicată de informare.

În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienți fiind bună. Rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieșit negative, ceea ce înseamnă că nu au fost infectate cu virusul COVID-19 (Coronavirus). 

În acest moment, la nivel național, sunt 52 persoane în carantină și 8.796 persoane în izolare la domiciliu. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea