Reacţia medicilor de familie, după ce sistemul cardului de sănătate a fost repus în funcțiune

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că sistemul informatic al cardului de sănătate încă se confruntă cu probleme și „nu merge grozav”, nici după mai bine de o lună de pauză.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti, Sandra Alexiu, a declarat, după ce CNAS a anunţat că sistemul cardului de sănătate, care a fost repus în funcţiune după mai bine de o lună, „nu merge grozav” mai ales că medicii se așteptau să fie „brici” după această pauză.

„Așa și așa (…) sunt colegi care ne-au spus că nu. Au fost probleme cu validarea de la calitatea de asigurat și de la serviciu, noi am avut probleme și ieri (marți, n.r.) după ce au dat comunicatul că tot apăreau nesemnate cu cardul, deci nu mergea cardul”, a precizat Sandra Alexiu.

Potrivit aceleiași surse, în acest moment sistemul încă mai are câteva blocaje, însă medicii sunt deja obișnuiți.

„Am trimis pe suport la Casa Națională întrebare și au zis că la ei apar în sistem, că sunt citite cu cardul, la mine apar că nu. Ei mai au încă probleme. În momentul acesta, mai sunt câteva blocaje, dar cu acestea suntem deja obișnuiți. Încă nu sunt probleme cu pacienții, să crească mult (numărul pacienților, n.r.) sau să trebuiască să-i trimit acasă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Sandra Alexiu a spus că, medicii se așteptau ca după o lună de pauză sistemul să meargă „brici”, însă reacțiile după prima zi de funcționare nu sunt pozitive.

„Mai sunt câteva probleme. Trebuie să mai treacă puțin timp să vedem. Cel mai rău e la începutul lunii, în primele cinci, șase zile când sunt raportările, atunci se va vedea. (…) Așa ca pentru prima zi, ne așteptam ca după o lună de zile să fie brici”, a punctat Alexiu.

Precizările vin după ce, începând de marţi, 6 august, a fost reluată funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), anunţa Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ți-ar putea plăcea

De interes