Reacția studenților Facultății de Medicină din Iași, după ce au fost obligați să se vaccineze pentru a intra la examene

Reprezentanții UMF Iași au obligat studenții să se vaccineze pentru a putea participa la examene. Aceștia au reclamat public faptul că obligativitatea vaccinării nu este o condiție de a susține testările și că această decizie nu este oportună.

O întreagă polemică s-a născut din această decizie, iar reprezentanții studenților din cadrul Consiliului de Administrație al UMF Iași au luat atitundine.

Colegii mei nu au pus problema că sunt contra vaccinării. Au fost discuții cu privire la problema obligativității că pentru a-și susține examenele trebuiau să se vaccineze. Decizia finală prevede multe variante și opțiuni, iar această noțiune de obligativitate a fost ștearsă. Noi suntem până la urmă viitorii profesioniști, motiv pentru care noi înainte de toți trebuie să conștientizăm pericolul și să devenim exemple pentru populația din jur”, a precizat Alexandra Strungariu, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al UMF Iași, în direct la Medika TV.

În urma discuțiilor purtate în cadrul întâlnirii oficiale s-a ajuns la un acord.

Pentru a susține examenele, fie ne vom vaccina, fie vom prezenta un test PCR negativ sau antigen rapid sau prezentăm adeverință de la medic sau DSP prin care se certifică faptul că am avut COVID-19 în ultimele 90 de zile”, a mai spus Alexandra Strungariu, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al UMF Iași, pentru Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea