Reacții în direct, după decizia Guvernului de a debloca 7600 de posturi din sănătate. Liderul SANITAS București, la Medika TV: „Este un demers insuficient!”

Guvernul a anunțat faptul că a aprobat deblocarea a 7600 de posturi din sănătate. Decizia este însă criticată de sindicaliștii care apără interesele angajaților din sistemul medical.

Într-o intervenție telefonică, la Medika TV, Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, a comentat decizia aprobată de Executiv: „Se pare că domnul premier a reuşit să îi facă să se înţeleagă pe cei doi miniştri, cel la Sănătate şi cel de la Finanţe, şi chiar să găsească soluţii. Dar deblocarea unui număr de 7.600 de posturi nu este decât un prim pas, insuficient, spunem noi, în acest moment”.

Mai mult, președintele SANITAS București, cel mai mare sindicat din sănătatea românească, este de părere că în ciuda deblocării posturilor, foarte puțini candidați se vor înscrie la concursurile ce se vor organiza în perioada următoare. „Chiar dacă posturile s-au deblocat, vom vedea că nu se va înscrie nimeni la concurs. Sunt anumite zone care au fost deblocate şi anul trecut şi au rămas descoperite pentru că ori nu s au prezentat, ori au venit şi după prima lună, văzând salariul şi volumul de muncă, au renunţat.  Am constatat astăzi că s-au deblocat toate solicitările din zona UPU” a mai spus Viorel Hușanu, la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea