Reguli referitoare la alegerea corectă a implanturilor mamare

Alegerea implanturilor mamare nu se face la întâmplare. Oricât de mult și-ar dori o pacientă să aibă sâni mai mari, există anumite reguli care trebuie respectate pentru a evita orice risc legat de  modificările corpului în urma acestei intervenții chirurgicale.

„Mărimea implantului se alege împreună cu medicul. Există anumiți parametrii care trebuie respectați în funcție de circumferința toracelui pacientei, de înălțime, de dorința pe care o are de a-și mări sânul mai mult sau mai puțin. La finalul acestei discuții, medicul propune o soluție, pe care pacienta o înțelege și o acceptă” susține conf. dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie, specializare în chirurgie postbariatrică, șefa secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și Estetică din cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan” din București.

Sunt însă și cazuri în care pacientele își doresc sâni mai mari, iar atunci solicită medicilor utilizarea unor implanturi mult mai mari. Nu în toate cazurile astfel de intervenții pot fi posibile.

„Dacă este un tegument ferm și lipsit de elasticitate, mai ales la persoanele tinere cu sâni mici, nu poți introduce un volum mare. Atunci când ai un sân ptozat, un sân care a fost mai mare în timpul sarcinii sau în timpul alăptării și ulterior sa micșorat, acolo ai un înveliș de piele în exces ce poate fi folosit pentru a face un sân mai mare” a mai spus dr. Carmen Giuglea.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea