REPUTAT MEDIC ROMÂN: Riscăm să ajungem în situația în care s-au aflat Italia și Spania!

România pare că pierde lupta cu pandemia de COVID-19. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri, de la o zi la alta, pune mare presiune pe sistemul medical din țara noastră care, spun medicii, este la un pas să cedeze.

În cel mai scurt timp, există riscul foarte mare ca situația epidemiologică din țara noastră să fie similară cu cea din Italia, Spania sau Franța, statele europene cel mai puternic afectate de pandemie.

Creșterea numărului de infectări în țara noastră ar putea prăbuși sistemul medical, spune medicul român cu cei mai mulți pacienți tratați de COVID-19.

Există riscul ca sistemul de sănătate să nu facă față. Sper să nu ajungem în situația Italiei, Franței sau Spaniei, unde s-a întâmplat același lucru. Oamenii la început nu au vrut să asculte, nu au crezut că situația este atât de gravă și, la un moment dat, sistemul de sănătate a colapsat. Îmi pare rău că există acest comportament colectiv, când se pare că nu mai contează nicio regulă, ci propria dorință pe moment cu orice risc, după care începem să plângem”, a declarat dr. Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, în direct, la emisiunea „Medika Special” de la Medika TV.

Acesta a explicat că ignorarea măsurilor de protecție, cum ar fi purtatul măștii ori păstrarea distanței sociale, ar putea avea ca a efect introducerea de noi restricții.

Există riscul ca țara noastră să primească un rating rău din punct de vedere al infecției COVID-19, astfel încât, la un moment dat, s-ar putea să nu putem ieși din țară sau să putem doar în condiții de izolare în țările în care mergem. În loc să avem de-a face cu o relaxare înțeleaptă, inteligentă, încetul cu încetul, să pornim activitatea, la un moment dat, vom fi nevoiți să luăm măsuri să blocăm o serie de activități în detrimentul tuturor”, a adăugat dr. Virgil Musta.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea