REȚETA ZILEI DE LA DR. LAURA ENE: Cum să-ți faci acasă chips-uri sănătoase

Chips-urile se numără printre cele mai îndrăgite produse alimentare și se bucură de o mare popularitate, atât în rândul adulților, cât mai ales în cel al copiilor.

Din păcate, e un produs nesănătos, care, consumat frecvent, poate dăuna sănătății.

Potrivit medicului nutriționist Laura Ene, chips-urile din comerț trebuie evitate, pentru că nici măcar cele prezentate ca fiind pregătite sănătos nu sunt bune.

“Chips-urile sunt pline de sare, zahăr și aditivi. Au un conținut caloric foarte mare, 500-600 calorii. O pungă poate să fie jumătate din rația recomandată zilnic de calorii a unui copil de 10 ani. Prăjirea este unul din cele mai nesănătoase moduri de a găti alimentele. Studii medicale arată că toxinele care se produc prin prăjire atacă rinichii,  ficatul, pancreasul și duc la o multitudine de afecțiuni, în afară de obezitate. Din păcate, chips-urile, chiar dacă sunt prezentate ca fiind gătite sănătos, fără grăsimi trans, sunt totuși niște concentrate calorice. Probabil undeva la 30 de grame este porția maxim admisă din când în când pentru un copil, la câteva zile”,  a explicat specialistul Medika TV.

Medicul specializat în nutriție, diabet și boli metabolice a prezentat la Medika TV o rețetă extrem de simplă pentru a face acasă chips-uri gustoase, dar mai ales sănătoase.

“În locul chips-urilor cumpărate de la magazin vă pot recomanda chips-urile făcute de voi, acasă, din legume, dar în special din cartof. Tăiați cartoful în feliuțe mici, foarte subțiri, le dați cu sare în cantitate moderată, cu boia, apoi puse pe hârtie de copt la cuptor și spray-ate cu ulei. E modul cel mai corect să faceți chips-uri pentru copii, sănătoase, acasă”, a explicat dr. Laura Ene.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea