REVENIREA LA STAREA DE URGENȚĂ, O CHESTIUNE DE TIMP. Avocat cunoscut și scenariul revenirii la cea mai dură măsură. Medic: ”Săptămâna viitoare, România va fi în zona roșie”

Creșterea continuă a numărului de îmbolnăviri COVID-19 pe teritoriul României ar putea face ca țara noastră să fie izolată în spațiul comunitar. Este scenariul pe care îl explică medicii din țara noastră, în momentul în care discută despre evoluția pandemiei pe teritoriul României.

Cifrele alarmante cu privire la numărul de cazuri noi raportate zilnic îi fac pe specialiștii din țara noastră să fie circumspecți în ceea ce privește o îmbunătățire a situației epidemiologice. Din contră, aceștia sunt de părere că România ar putea intra în zona roșie a Europei, așa cum s-a întâmplat cu state precum Italia, Spania sau Franța care, la rândul lor, au avut de înfruntat numeroase cazuri de COVID-19. Odată ajunsă în această situație, România ar putea fi izolată în spațiul comunitar. „La începutul săptămânii viitoare, România va fi zonă roșie, iar toate celelalte țări ale Uniunii Europene, indiferent de decizia Curții Constituționale din România, a Parlamentului României, a Guvernului României, vor bloca accesul accesul cetățenilor români în țările respective. Acum nu se mai poate evita acest lucru, pentru că oricât am încerca să respectăm regulile sanitare știți că există această transmitere intracomunitară care durează un pic până când se vor liniști lucrurile. Pânâ când vom ajunge să clarificăm legislația, sigur România n-a avut legislație în domeniul acesta al pandemiilor, al epidemiilor și abia acum încercăm să clarificăm anumite aspecte, până la acest moment mă tem că România va fi izolate în spațiul european și cred că impactul social, economic va fi unul important” a opinat , dr. Radu Țincu medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, în direct la Medika TV.

Nici specialiștii în Drept nu văd scenarii mai optimiste în privința evoluției epidemiologice din România. Invitat în aceeași emisiune, Medika Special, avocatul Adrian Cuculis a avansat ca sigură măsura reinstaurării stării de urgență: „Cred că vom ajunge din nou în starea de urgență, cu toate riscurile electorale pe care și le vor asuma toți participanții la tot jocul politic. Suntem în continuare în siajul stării de urgență, starea de alertă a fost doar așa o mică păcăleală că vine vara și să mai eliberăm puțin populația”.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes