REVOLTA UNUI MEDIC DIN CLUJ: “Nu suntem eroi, dar mi-ar plăcea ca munca noastră, a doctorilor, să nu fie denigrată”

Un medic din Cluj, aflat în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus, s-a declarat revoltat în urma deciziei Curții Constituționale, care a declarat că măsurile de carantină, izolare și spitalizare obligatorie sunt neconstituționale. Dr. Violeta Briciu, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, a declarat pentru Actual de Cluj că medicii au făcut și fac în continuare eforturi supraomenești pentru a-i convinge pe pacienți că cel mai bine pentru ei și pentru familiile lor este să rămână în spital.

„Încercăm să discutăm cu fiecare pacient în parte, să venim cu argumente medicale prin care sperăm să-i convingem să respecte izolarea, să rămână în spital. Deși unii nu prezintă simptome, ele pot apărea după 6-7 zile. Recomandarea noastră este să respecte măcar acel interval de 10 zile de stat în spital”, a declarat medicul clujean.

Dr. Briciu e revoltată însă și mai mult din cauza comportamentului oamenilor, care nu mai respectă măsurile de protecție și care contestă existența virusului. Ea le cere oamenilor să nu mai denigreze medicii, care depun eforturi pentru salvarea pacienților aflați în stare gravă.

 „Sunt medici care lucrează foarte mult, care sunt în prima linie de atâtea luni și care duc o muncă extraordinar de complicată, cu mari sacrificii. Nu trebuie să primim flori ca medici, nu e nevoie de asta, nu suntem eroi, dar mi-ar plăcea ca munca noastră, a doctorilor, să nu fie denigrată. Munca colegilor mei. Sunt persoane care nici acum nu cred în existența acestui virus, persoane care consideră că acest virus nu înseamnă nimic. Când citesc aceste mesaje care circulă pe facebook, în spațiul public, simt revoltă, supărare și neputință. Nu știm ce le-am putea spune oamenilor ca să creadă, nu știu, efectiv. Unii nu pot să asculte, nu-mi dau seama. Îmi pare rău, dar măcar nu denigrați munca medicilor”a mai spus medicul din Cluj.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes