Revoluția inteligenței artificiale în medicina de laborator. Medic: Ne ajută să oferim pacientului o medicină personalizată

Inteligența artificială este utilizată acum și în medicină, iar beneficiile pe care le aduce atât medicilor cât și pacienților sunt semnificative. Divizia de Laboratoare Clinice Regina Maria utilizează cu succes inteligența artificială în procesul de interpretare a analizelor medicale.

„Este un mare avantaj, pentru că avem rezultatele validate mult mai repede și sunt mult mai sigure. De asemenea, pacienții pentru care este nevoie de mai multe opinii de specialitate beneficiază de mai multă atenție din partea echipei medicale, ceea ce este un mare beneficiu. Inteligența artificială este un coleg foarte bine pregătit, care ține în evidență tot fluxul, care verifică toate detaliile în parametrii stabiliți și care ne atenționează când ceva nu este în regulă. Rezultatul este mult mai repede obținut. În spatele acestor rezultate există o adevărată rețea de servere și softuri, toate conectate cu aparatele pe care le utilizăm. Totul se întâmplă repede și în timp real și pacienții sunt foarte mulțumiți” a declarat la Medika TV, dr. Andreea Alexandru, medic primar medicina de laborator , director medical Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria.

Totodată, utilizarea inteligenței artificiale în medicina de laborator ajută medicii să ofere pacienților o medicină personalizată. Softurile sunt calibrate astfel încât să identifice pentru fiecare pacient în parte soluții de diagnostic și tratament specifice afecțiunilor acestora.

„Inteligența artificială ne ajută să oferim pacientului o medicină personalizată. Suntem unici în felul nostru și patologia noastră, chiar dacă se cheamă la fel, este unică. Medicina trebuie să fie personalizată, cu tratamente personalizate. Este un companion de nădejde a cadrelor medicale” a explicat dr. Andreea Alexandru.

Laboratorul Central REGINA MARIA a integrat în sistemul de management al calității utilizarea inteligenței artificiale, devenind astfel primul și singurul laborator din țară care, în urma auditării specialiștilor, a primit aviz favorabil.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea