Rolul kinetoterapiei în lupta cu durerile provocate de hernia de disc. Exercițiile fizice medicale pot alina suferința 

Când durerile provocate de hernia de disc izbucnesc sunt foarte greu de ținut în frâu. Mulți oameni apelează la intervențiile chirurgicale pentru a scăpa de durerile groaznice, însă o alternativă eficientă pentru alungarea lor poate fi și kinetoterapia. 

„Kinetoterapia ca si metodă terapeutică are posibilitatea de a drena inflamația, acționând asupra mecanismului cauzator al inflamației și să omogenizeze țesutul moale” a explicat, la Medika TV, fizioterapeutul Alexandru Ilie, rolul pe care îl are kinetoterapia în tratarea herniei de disc. 

Totuși există și situații în care exercițiile fizice medicale nu pot ajuta persoana care are hernie de disc. În aceste cazuri se apelează la intervențiile chirurgicale. „Noi am construit un ecosistem medical care are și specialiști în neurochirurgie și terapia dureri. Cu ajutorul lor, în momentul în care identificăm semnele de urgență medicală cum ar fi prezența unei febre nejustificată în ultimele 48 de ore, asociată cu durerea lombară, sunt semnele de deficit motor, când pacientul nu se poate ridica pe vârfuri sau se ridică cu mare dificultate. Incapacitatea de te ridica și a merge pe călcâie. Sunt disfuncțiile erectile în cazul bărbaților și problemele de incontinență nejustificată” a explicat Alexandru Ilie. 

Kinetoterapia în ameliorarea durerilor este funcțională atâta timp cât pacientul acordă încredere acestei metode alternative de tratament. „Majoritatea oamenilor, după ce durerea dispare nu se mai preocupă de asta, dar durerea va reapărea având o intensitate mult mai mare. Dacă tu ignori și apelezi la exercițiul fizic terapeutic doar în momentul în care te doare, șansele de la an la an ca să te remediezi doar prin exercițiul fizic încep să scadă. Totul pentru că oamenii au apelat la fizioterapie doar în momentul respectiv. În realitate nu trebuie să procedăm așa” a mai spus Alexandru Ilie, la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea