Rolul pe care îl are în stomatologia modernă protetica dentară

Pentru un zâmbet de cinema chiar și după o extracție dentară, trebuie să alegeți planurile de tratament stomatologice care includ protetica dentară. Utilizarea oricărui implant dentar este aceea de a reda funcționalitatea dinților extrași și a îmbunătăți sănătatea orală. Invitată în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, difuzată de Medika TV, conf. univ. dr. Raluca Juncar, medic primar protetică dentară în cadrul Clinicii „MaxiloMED” din Oradea a explicat care sunt beneficiile acestui tratament.

Igiena orală și controalele periodice la medicul stomatolog ne pot ajuta să menținem sănătatea orală. De cele mai multe ori, pacienții ajung la medicul stomatolog prea târziu, iar dinții naturali nu mai pot fi salvați. De aceea, medicii au creat planuri de tratament ce includ protetica dentară, prin înlocuirea dintelui extras cu un implant dentar. Orice implant dentar este o componentă esențială pentru tratamentele bazate pe protetica dentară.

Protetica dentară, soluție eficientă pentru sănătatea orală

În lipsa unui implant dentar, montat de medic prin planul de tratament pe care îl presupune protetica dentară, sănătatea orală are de suferit.

„Se schimbă fizionomia și chiar și mușcătura. Pacienții nemaiavând dinți în părțile laterale, măselele, molarii, tind să muște pe anterior, pe dinții din față ceea ce le schimbă toată mușcătura. Iar ulterior când vin la protezare este mult mai dificil să reechilibrăm aceste forțe astfel încât ele să se întâmple la nivelul dinților posteriori, acolo unde este cea mai mare forță” a explicat conf. univ. dr. Raluca Juncar, medic primar protetica dentară în cadrul Clinicii „MaxiloMED”, invitată la emisiunea „Doctor Medika”.

Planuri de tratament personalizate pentru un implant dentar

Montarea unui implant dentar se face în urma unui control stomatologic amănunțit, iar această medotă de tratament este personalizată. Conf. univ. dr. Raluca Juncar, medic primar al Clinicii „MaxiloMED” s-a specializat în protetica dentară, tocmai pentru a le oferi pacienților cele mai bune soluții terapeutice, astfel încât să-I ajute să-și mențină sănătatea orală, chiar și după o extracție dentară.

„Ideal este să facem cât mai mult bine pacientului cu cât mai puține compromisuri. Bineînțeles că fiecare pacient este unic și tratamentele sunt personalizate. Ideal ar fi ca pentru fiecare pacient să putem aplica un implant dentar sau o coroană dentară, pentru că sunt mai puțin invazive. Evident că medicul va gândi în funcție de situația clinică, în funcție de problemele de sănătate ale pacienților planul medical ideal acelui caz” a explicat conf. univ. dr. Raluca Juncar, la Medika TV.

Conf. univ. dr. Raluca Juncar este absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universtiății de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca și cadru universitar al Departamentului de Protetică și Materiale Dentare al aceleiași unități de învățământ.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea