(UPDATE) România a trecut de pragul de 200 de decese. 8 morți, anunțate miercuri la prima oră. Tânără de 38 de ani, fără afecțiuni, printre victime

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă două decese: un bărbat de 67 de ani din Hunedoara și un altul de 63 de ani din Alba. Cei doi aveau afecțiuni preexistente. România a ajuns astfel la 207 decese.

ȘTIRE INIȚIALĂ: România a trecut miercuri dimineață de pragul psihologic de 200 de morți. 6 noi decese au fost raportate la prima oră a dimineții, apoi încă două la câteva zeci de minute, astfel că la ora postării acestei știri sunt 205 decese. De remarcat că printre ultimele ultimele victime ale coronavirusului se află și o tânără de 38 de ani din Constanța, despre care Grupul de Comunicare Strategică nu menționează că ar fi vrut vreo afecțiune care să se fi agravat în contextul infecției și să fi condus la moartea femeii.

Conform datelor autorităților centrale, ultimele victime ale coronavirusului aveau vârste cuprinse între 38 și 90 de ani și erau din Suceava, Mureș, Alba, Botoșani Constanța și București, în Capitală fiind trei decese.

În raportul negru al Grupului de Comunicare Strategică apare și o femeie de 38 de ani din Constanța.

Tânăra a început să prezinte semne de boală pe 23 martie, însă a fost internată în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța abia pe 31 martie. Confirmarea că are coronavirus a venit pe 1 aprilie iar decesul a survenit pe 7 aprilie.

Femeia era sănătoasă înainte de a se fi infectat cu coronavirus iar ancheta epidemiologică nu a scos la iveală nici un posibil contact al tinerei cu vreo persoană contaminată.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea