România ar putea atinge imunitatea de grup mai devreme decât se estimase inițial. Premierul Florin Cîțu: “Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm”

România a primit azi o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer. Este vorba despre 345.150 de doze, numai de la Pfizer ajungând până acum un număr total de 2.518.000 de doze, potrivit https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Premierul Florin Cîțu spune că dacă se va păstra actualul calendar de livrare a vaccinurilor anti-COVID, țara noastră ar putea atinge ținta de 10 milioane de persoane imunizate în august, cu o lună mai devreme decât se estima.

În luna aprilie, vom avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin, vom crește numărul de persoane vaccinate la 100.000 zilnic și față de planul inițial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetățeni în luna august în loc de luna septembrie. Am avansat lucrurile cu o lună. Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul  Florin Cîțu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea