România are NEVOIE DE SÂNGE! Toate centrele de transfuzie sanguină vor fi deschise sâmbătă pentru donatori

Toate centrele de transfuzie sanguină din țară vor fi deschise sâmbătă, 29 august. Decizia luată de Institutul Național de Hematologie Transfuzională și de centrele județene vine în contextul în care stocurile de sânge sunt aproape inexistente în aproape toate județele, existând multe cazuri în care intervenții chirurgicale importante sunt amânate de medici din cauză că nu există sânge.

În afara donatorilor de sânge, sunt așteptate și persoanele care s-au vindecat de COVID-19 să doneze plasmă convalescentă pentru salvarea altor pacienți COVID în stare gravă.

INHT anunță că programul de funcționare al centrelor de transfuzii va fi unul normal, respectiv între orele 7.30-13.00

Întregul proces de donare se va realiza cu respectarea normelor de securitate sanitară, cadrele medicale din București, Alba Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Oradea, Bistrița Năsăud, Botoșani, Timișoara, Brașov, Brăila, Buzău, Reșița, Călărași, Cluj, Constanța, Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Galați, Giurgiu, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iași, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Slatina, Ploiești, Satu Mare, Zalău, Sibiu, Suceava, Alexandria, Tulcea, Bârlad, Râmnicu Vâlcea și Focșani vor realiza cu atenție selecția și monitorizarea donatorilor pe tot parcursul procesului de donare.

Împreună cu donatorii suntem dedicați cauzei noastre de redare a speranței  și bucuriei de a trăi persoanelor aflate în suferința și a căror viața atârnă de un strop de sânge!”, au transmis reprezentanții  Institutului Național de Hematologie Transfuzională într-un comunicat de presă.

Demersul prin care ușile centrelor de transfuzii vor fi deschise sâmbătă este sprijinit de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății încurajează donarea benevolă de sânge și face un apel la donare mai ales în această perioadă când cererea de sânge și produse de sânge a crescut. Ministerul Sănătății mulțumește donatorilor,  tuturor acelor oameni care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii să supraviețuiască prin gestul lor”,  se arată într-un comunicat al M.S.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea