România își consolidează cooperarea în domeniul medical pe care o are cu Italia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a realizat o vizită în Milano, Italia, cu scopul de a consolida cooperarea din domeniul medical pe care țara noastră o are cu oficialii italieni. Ministrul român al Sănătății a vizitat Policlinica IRCCS San Donato, Spitalul IRCCS San Raffaele și Spitalul IRCCS Galeazzi – Sant’Ambrogio. Deplasarea lui Alexandru Rafila s-a realizat în baza invitației înaintată de conducerea rupului San Donato, iar la vizita oficială a participat și Excelența Sa, Florin Pascu, Consulul General al României în Milano.

Cooperarea medicală dintre România și Italia are drept scop diminuarea ratei mortalității infantile, înregistrată în țara noastră. În baza acestui acord, au fost realizate aproximativ 1.700 de intervenții la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din București și în centrele din Iași, Cluj Napoca și Timișoara, iar aproximativ 600 de copii au fost transferați și operați la San Donato.

De asemenea, 140 de cadre medicale din România (medici, asistenți medicali, tehnicieni) au beneficiat de pregătire profesională, dintre care 50 de persoane prin training în cadrul IRCCS Policlinico San Donato, din Italia, iar 90 de cadre medicale au fost pregătite la Spitalul “Marie Curie”, în timpul misiunilor operatorii.
În timpul vizitei din centrul de chirurgie cardiacă din Italia, ministrul Sănătății s-a întâlnit cu părinții copiilor români operați acolo.

Parteneriatul și colaborarea salvează vieți! Acordul de cooperare dintre Ministerul Sănătății din România și Grupul San Donato a permis salvarea vieții a peste 2.000 de copii români, care au fost tratați în clinicile din Italia și România în ultimii 9 ani. Dezvoltarea profesională a peste 140 de specialiști români în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice este de asemenea o componentă esențială a acestei colaborări, care va permite până în anul 2025 ca toate aceste tipuri de intevenții chirurgicale să se realizeze în România. Mulțumesc în mod deosebit conducerii Grupului San Donato, dr. Francesco Galli, domnului profesor Alessandro Frigiola și domnului profesor Tammam Youssef pentru sprijinul constant acordat și care are ca principală preocupare tratarea copiilor cu afecțiuni cardiovasculare grave și care permit viață mai bună pentru copiii români care au nevoie de ajutor medical.” a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în timpul viziei desfășurată în Italia.

Ministrul Sănătății și reprezentanții Grupului San Donato au discutat și despre posibilitatea de extindere a colaborării în alte specialități medicale.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea