România nu are încă afectată capacitatea de tratare în ATI. Situația din secțiile de Terapie Intensivă

Capacitatea spitalelor din România de a primi și trata bolnavi de COVID-19 permită încă internarea pacienților, inclusiv a celro asimptomatici.

Asigurările vin de la ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care susține că la Terapie Intensivă sunt ocupate circa jumătate din paturi.

Pentru spitalele de fază 1 şi 2 avem peste 400 de paturi de Terapie Intensivă, sunt peste 200 de cazuri, dar pe monitor sau intubatie avem 36 de pacienţi. Suntem într-un registru în care putem menţine aceste cazuri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, marţi seară, la Digi24.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a declarat că nu este afectată capacitatea de tratare a cazurilor grave de infecţii cu coronavirus, în secţiile de Terapie Intensivă din ţară.

”Datorită numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv, care e un număr rezonabil, chiar redus în raport cu majoritatea ţărilor europene, nu avem încă afectată capacitatea de tratare în Secţia ATI şi suntem departe de capacitatea de tratare prin ventilare. Nu ne culcăm pe o ureche şi căutăm soluţii de creşetre a numărului de ventilatoare. Există şi mai multe tentative de introducere în fabricaţie în România a ventilatoarelor, fie prin structurile MApN, fie prin companii private”, a declarat premierul la Realitatea Plus.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea