România se apropie de 4000 de îmbolnăviri cu coronavirus. Peste 250 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Duminică la ora 13.00, România a ajuns să numere 3864 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 251 de noi cazuri.

”Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică. 

În continuare, cele mai multe cazuri-1215- sunt la Suceava iar în municipiul Bucureşti sunt 550. 

Peste o sută de cazuri de îmbolnăvire se mai înregistrează în judeţele Arad, Braşov, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Neamţ şi Timiş. În judeţul Harghita există în continuare, un singur caz de infectare. 

”Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au mai transmis autorităţile. 

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 141 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 38.623 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935  de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401  cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franţa, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania, au decedat.


Ți-ar putea plăcea