România, țara cu cei mai săraci copii din Europa. Măsurile propuse de parlamentarii PSD pentru stoparea fenomenului

Datele statistice arată faptul că România este țara europeană care are cel mai mare număr de copii expuși la sărăcie și excluziune socială. Deputatul PSD, Oana Gianina Bulai, trage un semnal de alară din acest punct de vedere și consideră că trebuie făcuți mai mulți pași pentru îmbunătățirea politicilor privind combaterea sărăciei.

Datele statistice prezentate de parlamentarul Oana Gianina Bulai arată că România a fost întrecută în statistici în ceea ce privește expunerea la sărăcie a copiilor. „Aproape un sfert din copiii din Uniunea Europeană sunt expuşi riscului de sărăcie şi, implicit, de excluziune socială. Cea mai ridicată pondere a copiilor aflaţi în această situaţie o are România (41,5%), urmată de Spania la mare distanţă (33,4%) şi Bulgaria (33%). Sărăcia în rândul copiilor rămâne o problemă gravă în România şi este un fenomen care nu favorizează o societate durabilă, inclusivă şi echitabilă” susține parlamentarul PSD.

Principala măsură care trebuie luată vizează întărirea politicilor în ceea ce privește reducerea sărăciilor, mai ales în rândul copiilor. „Trebuie să întârim politicile care pot contribui la reducerea sărăciei în rândul copiilor şi aici mă refer la politica de coeziune, care să ne ajute să eliminăm diferenţele de dezvoltare între urban şi rural, între zonele dezvoltate şi mai puţin dezvoltate” a mai spus Oana Gianina Bulai.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea