România, țara europeană în care bolnavii oncologici se tratează singuri, după ureche. Dr. Mircea Savu, medic primar radioterapeut: „Cineva a fost la un energoterapeut și-a zis că nu are nimic. Omul a murit!”

Românii încă mai cred în minuni chiar și atunci când vine vorba despre propria viață. Deși sunt diagnosticați cu boli grave și au nevoie de sprijin medical specializat, mulți dintre pacienți preferă să creadă sfaturile unor vânzători de iluzii, ajungând practic să-și piardă viața din cauza lor. 

Această realitate dură a fost prezentată în direct la Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal” de către dr. Mircea Savu, medic primar radioterapeut în cadrul Institutului Oncologic București. Medicul a vorbit despre cazurile unor pacienți care au refuzat tratamentul după ce au discutat cu un așa-zis specialist în energoterapie. 

„Toate canalele media sunt pline de poveşti medicale: ceaiuri, bioenergie… Mi s-a întâmplat ca fiul unui pacient care e într-o stare bună, după ani şi ani şi ani de zile de tratament, a fost diagnosticat cu limfom. A fost la un energoterapeut şi i-a spus că nu are nimic. A refuzat tratamentul şi a murit. Am pacientă diagnosticată cu cancer mamar în martie 2018, nu a făcut niciun tratament până în momentul de faţă” susține dr. Mircea Savu. 

Evident, aceste situații sunt generate și de hibele pe care sistemul medical românesc îl are și din cauza cărora pacienții ajung să nu mai aibă încredere în medicii adevărați.  „În mod corect cred că trebuie să ne gândim că această situaţie se suprapune peste nişte mituri medicale şi, din păcate, reflectă şi nişte slăbiciuni ale sistemului, că dacă vine omul la medic şi este programat peste trei luni la tomografie, ce speranţă să aibă el în sistemul medical? Şi atunci se duce la babe”, a mai spus medicul Mircea Savu, în direct la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea