Românii amendați în pandemie își pot primi banii înapoi. Procedura explicată de un parlamentar social-democrat

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, senatorul PSD Marius Gheorghe Toanchină explică procedura pe care românii amendați în pandemie trebuie să o îndeplinească pentru a-și primi banii înpoi.

Procedura care trebuie îndeplinită îi vizează pe românii care au plătit amenzi pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară (PFL).

Normele de aplicare a Legii nr. 257/2022, pe care am inițiat-o alături de colegii parlamentari din PSD, privind anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului PLF la trecerea frontierei, au fost stabilite prin Ordin al ministrului Dezvoltării, publicat în Monitorul Oficial, în 16 august 2022.” susține senatorul PSD, Gheorghe Marius Toanchină.

Senatorul social-democrat susține faptul că cei interesați trebuie să depună o solicitare la organul fiscal de domiciliu. „Cererea pentru restituirea banilor se depune la organul fiscal local din localitatea în care solicitantul are domiciliul, până în 16 noiembrie 2022. Amenzile neachitate până la data intrării în vigoare a Legii nr. 257/2022 se anulează și se scad din evidențele organelor de executare” a mai spus parlamentarul.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea