S-au săturat să poarte mască. Proteste în mai multe orașe. Ce spun autoritățile

Mii de oameni au ieșit aseară în stradă, atât în București, cât și în mai multe orașe ale țării, pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de pandemie.

În mare, protestele din țară s-au desfășurat sub forma unor marșuri. Protestatarii au cerut eliminarea restricțiilor aplicate ca urmare a pandemiei, au strigat împotriva obligativității purtării măștii de protecție și au cerut libertate.

Pe alocuri, protestele au căpătat accente violente și au existat chiar momente greu de explicat.

În Capitală, spre dimineață, unii dintre manifestanți au aruncat cu sticle și pietre în jandarmi, care au folosit gazele lacrimogene, potrivit Digi 24. În urma acestor incidente, unul dintre jandarmi a fost rănit.

La Bacău, protestatarii au strigat “Hoții” și “Asasinii” în fața Spitalului Municipal, potrivit G4Media, scene similare având loc și în fața spitalului din Brașov.

Republica titrează că la Galați s-a strigat “Jos masca” în fața secției ATI a Spitalului Județean, iar protestatarii au blocat accesul rapid al ambulanțelor.

În replică, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a publicat, pe Facebook, lista ţărilor care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au în final rol de prevenţie şi salvare de vieţi. Astăzi, 29 martie 2021, în cadrul Secţiilor de terapie intensivă a fost raportat un număr de 1.398 persoane şi 881 de persoane aflate în Unităţile de Primiri Urgenţe, la nivel naţional. Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar aşa, vom trece cu bine de această perioadă”, transmite DSU, care arată că în multe țări europene sunt restricții impuse de pandemie, unele mai dure decât cele adoptate în România.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes