Sănătate fără bisturiu în tratarea litiazei renale

Litiaza renală sau pietrele la rinichi reprezintă o afecțiune destul de complicată cu simptome zgomotoase. În trecut, această problemă medicală se rezolva doar chirurgical. Astăzi, există metode moderne prin care pietrele formate la nivelul rinichilor pot fi îndepărtare.

Medicii au renunțat la bisturiu pentru tratarea litiazei renale, iar acum folosesc metode de intervenție eficiente și neinvazive.

„Până acum câțiva ani bisturiul era în mâinile noastre. Acum folosim tehnologia modernă, care se bazează pe metodă neinvazive. Laserul este noul nostru bisturiu. Cu ajutorul lui, putem transforma calculii in nisip și pot fi eliminați mult mai ușor” explică prof. dr. Petrișor  Geavlete, medic primar urolog.

Noile metode de tratament ale litiazei renale permit medicilor extracția mult mai eficientă a calculilor formați la nivelul rinichilor.

„Bisturiul aproape că a dispărut. Toată tehnologia modernă, atât cea endoscopică, dar și cea percutanată, este fără tăietură. Calculii se fragmentează și sunt extrași cu ajutorul unei teci speciale cu care se poate intra în orice cavitate a rinichiului. Este formidabil” susține prof. dr. Petrișor  Geavlete, medic primar urolog.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea