Sănătate prin mișcare de Ziua Sportului Românesc, propunerea unui deputat PSDPotrivit Eurostat, România se află pe ultimul loc la nivel european în ceea ce privește practicarea sporturilor și a exercițiilor fizice. Pentru ca sportul să se bucure de mai multă popularitate în rândul cetățenilor, deputatul PSD Natalia Intotero a inițiat un proiect legislativ prin care dorește instituirea Zilei Sportului Românesc.

Scopul acestui eveniment este de a promova sportul de masă, sportul de performanță și, bineînțeles, sportul dedicat persoanelor cu dizabilități. De asemenea, Ziua Sportului Românesc prezintă și beneficiile pentru sănătate ale unui stil de viață activ, în care mișcarea devine o prioritate. „ Ziua Sportului Românesc propune astfel cinstirea acelor români care au dus ţara pe cele mai înalte culmi sportive şi au reprezentat cu onoare şi mândrie tricolorul. Propunem ca Ziua Sportului Românesc să se organizeze anual, în prima duminică din luna iunie, sub coordonarea naţională a Ministerului Sportului, prin Direcţiile Judeţene pentru Sport, în parteneriat cu autorităţile locale şi mediul privat. Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt promovarea sportului de masă, a sportului de performanţă, a sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, beneficiile unui stil de viaţă activ şi sănătos, realizările internaţionale ale României pe plan sportiv şi sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea. Sperăm, prin acest proiect, să dăm un nou impuls mişcării sportive din România” motivează deputatul PSD, Natalia Intotero.

Ziua Sportului Românesc ar trebui organizată anual, în prima duminică din luna iunie. Evenimentul este coordonat de Ministerul Sportului prin Direcțiile Județene pentru Sport.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea