Satu Mare: Un bebeluș ar fi murit din cauza manevrelor aplicate în sala de nașteri

Un nou scandal lovește viața medicală din România. De această dată, în prim plan este Spitalul Județean din Satu Mare, acolo unde mama unui bebeluș acuză că manevrele aplicate în timpul nașterii au dus la moartea copilului. 

Mama susțin că a avut parte de o sarcină dificilă, reclamând faptul că în sala de naștere personalul medical a utilizat metode brutale pentru a-i aduce pe lume copilul. După naștere, scorul primit de bebeluș a fost unul scăzut din cauza lipsei de oxigen. 

A doua zi după naștere starea copilului s-a agravat, iar medicii au decis să-l transfere la Oradea. În urma investigațiilor, medicii bihoreni au ajuns la concluzia că bebelușul avea leziuni grave în zona capului, fracturi craniene și hemoragie cerebrală. În cele din urmă, copilul a murit la Oradea. 

Cazul s-a petrecut la începutul lunii aprilie a acestui an. Managerul unității medicale susțin faptul că medicii care au asistat-o pe mamă la naștere nu consideră că este vorba despre o culpă medicală. O anchetă penală a fost deschisă în acest caz. 

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea