Scandal în direct. Dr. Monica Pop: „Dacă Voiculescu iese ministru eu îmi dau demisia!”

Discuții aprinse în direct la Medika TV, în cadrul emisiunii „Medika Special”, moderată de Dana Chera. Medicul Monica Pop a declarat că va renunța la profesie, dacă viitorul ministru al Sănătății va fi Vlad Voiculescu. În replică, fostul ministru a explicat de ce îi poartă pică Monica Pop.

În timp ce tot mai multe voci din lumea politică susțin că Vlad Voiculescu ar putea numit din nou ministru al Sănătății, unii medici sunt categoric împotriva acestei posibile decizii. Printre ei se numără și dr. Monica Pop, fosta șefă a Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București. Aceasta a spus în direct la „Medika Special” de ce nu și-ar dori ca Vlad Voiculescu să revină la Ministerul Sănătății.

Sper ca domnul Vlad Voiculescu să nu se mai întoarcă niciodată la Ministerul Sănătății. Și nu este numai dorința mea, ci a tuturor directorilor, pentru că s-a purtat foarte rău, iar dânsul este împotriva medicilor. Fiind ministrul Sănătății ar fi trebuit să ne ajute. Toți miniștrii au fost așa numai el nu. A făcut tot ce-a putut ca să desființeze transplantul în țara asta și sper să nu mai vină niciodată la conducere. Dacă va fi numit iar în funcție, vă spun sincer că eu îmi dau demisia”, a spus în direct dr. Monica Pop.

Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere, Vlad Voiculescu a oferit o posibilă explicație a atitudinii pe care dr. Monica Pop a avut-o în ceea ce-l privește. Este vorba despre un control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății făcut la Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, pe vremea când dr. Monica Pop era managerul instituției. În urma verificărilor, o sesizare a fost trimisă către Direcția Națională Anticorupție.

Ce s-a întâmplat în 2016 este că în spitalul condus de dânsa a fost închiriat un spațiu către o companie la care dânsa lucra și a fost închiriat pe o sumă foarte mică. Aceste aspecte au fost publicate și într-un raport al Corpului de Control. Recomandarea Corpului de Control a fost să trimitem documentul către Parchet, lucru pe care l-am făcut”, a explicat Vlad Voiculescu, la Medika TV.

La aproximativ un an și jumătate de la începutul anchetei la DNA, dosarul penal s-a soluționat cu neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru că, în urma deciziei Curții Constituționale, faptele de abuz în serviciu de care Monica Pop ar fi fost acuzată au fost dezincriminate.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes