Scandal la Bacău. Primarul unei localități din județ, filmat în timp ce respinge o persoană seropozitivi: „Nu vă apropiați!”

Un primar din județul Bacău a fost filmat în timp ce are o atitudine revoltătoare față de o persoană seropozitivă. În imagini, edilul apare spunându-i respectivului pacient: „Aveți o boală transmisibilă, nu vă apropiați!”. Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA cere instituțiilor statului să intevină în acest caz. Poliția ar fi deschis deja o anchetă pentru purtare abuzivă.

„Faptă gravă a unui primar din România anului 2023 care jigneşte, stigmatizează şi discriminează o persoană seropozitivă. Cerem autorităţilor în drept să intervină şi să combată acest tip de comportament al unui primar la adresa unui cetăţean în primul rând” este mesajul postat pe rețelele de socializare de reprezentanții UNOPA.

Mesajul este însoțit și de un filmuleț, în care respectivul edil apare spuându-i persoanei seropozitive: „Aveți o boală transmisibilă, nu vă apropiați!”

Incidentul s-a petrecut recent în comuna Prăjești din județul Bacău. Poliția a anunțat faptul că în cauză a fost deschis un dosar penal pe numele edilului, pentru purtare abuzivă.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea