Scandalul exmatriculărilor de la Facultatea de Drept. Reprezentant al studenților: „Avem nevoie de cursuri de etică academică”

Ecoul exmatriculărilor de la Facultatea de Drept a Universității din București nu s-a estompat încă, acest caz creând numeroase controverse în spațiul public. Reprezentanții studenților susțin că în cadrul universităților din țara noastră ar trebui să se pună mai mult accentul pe studiul eticii academice.

Dacă în alte state din Uniunea Europeană studenții învață cum trebuie să se comporte în timpul cursurilor și să respecte disciplinele și profesorii, în țara noastră nu există o preocupare a sistemului de educație în această direcție.

Noi în România nu avem o practică așa cum se întâmplă în alte state, și anume în primele 2 săptămâni de la debutul facultății, să li se facă studenților un curs intensiv, modular, de prelegeri, introduceri, despre ce înseamnă în învățământul superior etica academică. Pentru că acești studenți sunt foștii elevi, care cu câteva luni înainte veneau dintr-un învățământ preuniversitar care nu doar că tolerează, ci încurajează și ignoră problemele copiatului și problemele eticii academice”, a explicat Alexandru Constantin Manda, reprezentant al studenților Facultății de Drept a Universității București, în direct la Medika TV.

Reprezentanții studenților atrag atenția că procedura de exmatriculare pusă în practică nu a fost respectată. „Din păcate, au avut loc și anumite încălcări ale procedurii de exmatriculare. Din păcate, subiectul, din cauza mediatizării excesive, s-a ajuns la aplicarea apriori, fără o individualizare, fără a te uita caz cu caz, la specificitatea acestuia, s-a ajuns la o aplicare în masă a celei mai drastice sancțiuni”, a mai explicat Alexandru Constantin Manda, pentru Medika TV.

45 de studenți din anul I ai Facultății de Drept din cadrul Universității București au fost exmatriculați după prima sesiune, fiind surprinși copiind la examene.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea