Schimbare la vârful Colegiului Medicilor din România. Cine este noul președinte

Surpriză majoră, vineri, la ședința de alegeri pentru conducerea Colegiului Medicilor din România. Profesorul universitar dr. Daniel Coriu, șeful Centrului de Hematologie și Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni a devenit, în urma votului, noul președinte al Colegiului Medicilor din România. Victoria noului președinte în fața lui Gheorghe Borcean, cel care conducea CMR din 2015, a fost detașată, raportul voturilor fiind de 31 la 18.

Noul președinte al Colegiului Medicilor din România este văzut ca un profesionist care poate să schimbe percepția asupra acestei organizații profesionale și să întărească rolul acesteia, dar și să ia decizii care schimbe condiția medicului roman. Într-un material de prezentare realizat înaintea alegerilor de vineri, prof.dr. Daniel Coriu a explicat care au fost motivele pentru care a decis să candideze: ”În primul rând sunt medic, înainte de orice. Sunt un medic devotat oamenilor în suferință, pacienților care vin la noi, bat la poarta noastră pentru ajutor, pentru a primi vindecare. Îmi iubesc profesia, dar, ceva trebuie schimbat. Trebuie să le redăm medicilor demnitatea și rolul social pe care ăl merită. De ce am intrat în acest proiect? Pentru că îmi doresc schimbarea. Nu este proiectul meu personal, nu-mi doresc pentru mine, personal, această funcție administrativă. În acest proiect mă identific cu fiecare medic din România.”

Prof. dr. Daniel Coriu este directorul Centrului de Hematologie și Transplant de la Institutul Clinic Fundeni și conduce, în același timp, Departamentul 8 al Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila. Este vicepreședintele Societății Române de Hematologie și mmbru al Comitetului Programului Global de informare din cadrul Societății Europene de Hematologie. Face parte, de asemenea, din Comisia pentru Managementul Clinic și Epidemiologic al SARS-CoV-2.

Un interviu despre viața și cariera noului președinte al CMR, puteți urmări în materialul video de mai jos.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes