Schimbări definitive! Prof. Rafila prevede că spitalele nu vor mai reveni la autoritățile locale, după criza coronavirusului!

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că situația fără precedent pe care o traversăm, din cauza crizei coronavirusului, este cea mai îngrijorătoare de la finele celui De-al Doilea Război Mondial. De aceea, într-o intervenție la Digi 24, Rafila a declarat că e imperios necesar ca sistemul de sănătate să fie întărit, adăugând că descentralizarea spitalelor, care s-a realizat în ultimii ani în România, a fost ”o greșeală majoră”,.

“Situaţia la nivel global din acest moment este cea mai complexă, cea mai îngrijorătoare şi cu efect nu numai asupra sănătăţii, ci şi asupra societăţilor, economiei, în special, care se înregistrează de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Asta arată că sistemele de sănătate publică trebuie întărite, nicidecum nu trebuie neglijate, iar ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani de descentralizare a sistemului de sănătate publică a fost cu totul o greşeală majoră. Îmi pare bine că am reuşit să contribuim la păstrarea acestor structuri care erau ameninţate cu dispariţia datorită unor decizii administrative greşite”, a declarat la Digi 24, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes