Schimbări la 112 după cazul Caracal. Se pregătesc primele grupe de dispeceri profesioniști

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat, în premiră, la emisiunea Medika Special, ce îmbunătățiri se vor aduce sistemului de urgență românesc.

”După Caracal, 14 județe sunt desemnate să aibă dispecerate complet integrate cu poliție, jandarmi, cu tot. În afară de Mureș, unde sistemul integrat funcționează din 2001, Hunedoara, din 2014, București, de anul acesta, vor mai fi și alte județe precum Cluj, Arad, Iași”, a anunțat dr. Arafat, pentru Medika TV.

Șeful DSU a mai precizat că vor fi programe de pregătire pentru dispeceri profesioniști, astfel încât pompierul, asistentul medical sau dispecerul care preia un apel de urgență să îl poată duce până la capăt.

48.21. ”Centrele de simulare din Mureș si din București, pe dispecerizare se apucă, luna asta, să pregătească primele grupe de dispeceri profesioniști. Vor fi  12 săptămâni de pregătire. Mai întâi parcurg o fază online și apoi urmează partea de simulare. Într-o încăpere stă cineva care simulează apelul, iar în alta cel care preia apeul. Apoi se discută modul în care a fost preluat apelul, sunt și capcane. Vom avea dispeceri mai bine pregătiți decât acum,” a completat dr. Arafat.  

Pentru emisiunea integrală, accesați VIDEO AICI

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes