ȘCOALA ÎN PANDEMIE: Predarea online, muncă de Sisif în școlile pentru copii cu nevoi speciale. Cum reușesc dascălii să predea alfabetul unui copil surd (VIDEO)

Susținerea orelor online este o provocare pentru mulți dascăli. Ei trebuie nu doar să fie prieteni cu tehnologia, dar și să facă în așa fel încât elevul să fie atras de lecție dincolo de un ecran impersonal, care nu transmite emoții.

O muncă titanică la propriu este însă predarea online pentru cadrele didactice care profesează în unități de învățământ care se adresează copiilor cu nevoi speciale.

De Ziua Mondială a Educației, Iulia Sfetcu-Măndășescu, profesor de psiho-pedagogie specială și profesor MERITO, a povestit, la Medika TV, despre provocarea pandemiei.

Tânăra profesoară lucrează cu copii hipo-acuzici, ceea ce face ca învățământul online să fie și mai complicat, având în vedere nevoile speciale ale elevilor săi.

Școala la care predă funcționează conform scenariului galben, dar prof. Sfetcu-Măndășescu spune că face tot posibilul ca elevii săi să nu simtă nici o diferență, indiferent că sunt prezenți la ore fizic sau online.

Cea mai mare provocare a fost să-i învețe pe copii ultimele litere ale alfabetului, în primăvară. Iar acum îi lipsesc cel mai mult îmbrățișările și faptul că nu le mai poate ghida copiilor mâinile, fizic, pentru a scrie corect.

Profesorul MERITO spune că învățământul online are și o parte pozitivă, pe care a remarcat-o la elevii săi în ultima vreme, aceștia devenind mai autonomi.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea