Se închide Spitalul Virtual pentru Copii! De ce a luat pediatrul Mihai Craiu această decizie

Reputatul medic pediatru Mihai Craiu a anunțat că, după patru ani în care a oferit o mulțime de informații și sfaturi privind sănătatea copiilor, a decis să închidă platforma „Spitalul Virtual pentru Copii”.

Într-o postare în care își justifică decizia, medicul explică faptul că a ajuns în această situație tocmai din cauza numărului mare de contestatari.

„Cred că explicaţiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România. Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri şi comentarii, aici în SVC, în toţi aceşti aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii… Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câţiva părinţi (ştiu ei care) ce au copiii în viaţă datorită SVC. Dar sunt şi foarte mulţi pe care îi irită cele scrise aici şi nu au altă soluţie mai buna decât “producţiile” suburban. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg.  Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. In afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar… Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții”, a scris medicul Craiu pe Facebook.

După anunțul făcut de dr. Mihai Craiu, mai mulți medici au reacționat. Unul dintre primii care s-a arătat solidar este medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

“Un lucru deosebit de grav s-a petrecut în mediul online. După atacuri repetate și o injustă hărțuire, probabil cel mai luminos dintre noi, cei care ne-am asumat educarea oamenilor în pandemia de COVID, doctorul Craiu Mihai, a anunțat că întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii.

Spitalul Virtual de Copii este un proiect care a primit acolade atât național, cât și internațional, o idee unică în peisajul medical românesc.

Harul și dăruirea lui Craiu au făcut ca, într-o perioadă în care nimeni nu se mai ocupă de răspândirea informațiilor de bună calitate de la profesionist către părinți, o seamă de subiecte cruciale pentru sănătatea copilului să fie repuse în claritate. Fără vreun sprijin, fără altceva decât propria-i dăruire, Mihai a ajuns – la propriu – în casele a milioane de români. Și e foarte posibil că, prin asta, a salvat sute de vieți, îndeosebi ale celora cu acces greu la servicii medicale de calitate. Nu avem voie să întoarcem privirea de la asta.

Toți știm, și am aflat, cum e să fii atacat. Cum e, după un text publicat sau o opinie public afirmată, să primești mesaje de intimidare, de amenințare. Știm cum e să îți spună cineva de pe un cont fals că te taie, te omoară, că știe unde stai, că-ți face și-ți drege, ție și copiilor tăi.

E un subiect dureros. Discutând cu colegi de ai mei de egală statură am aflat că și ei sunt țintă, și lor le-au fost vandalizate mașinile, și lor le-a fost invadată viața privată. E o formă de violență concertată, parte a războiului hibrid în care luptăm. Spitalul Virtual este consumator de timp și de nervi. Asta e clar.

La fel de bine, însă, munca neîntreruptă a doctorului Craiu trebuie și merită continuată. Altfel, pasul înapoi va lăsa un gol dureros, pe care nu văd pe nimeni altcineva, prea curând, să-l umple de altă manieră.

Astfel că, indiferent de unde am fi, și ați fi, vreau să-i trimiteți un gând bun și un mesaj de încurajare lui Mihai. Da, există ticăloși. Dar există și oameni care îl admiră, îl aplaudă și sunt de partea lui”, a scris pe Facebook psihiatrul Gabriel Diaconu.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea