Se schimbă iar protocoalele. Ce se va întâmpla cu pacienții COVID care sunt asimptomatici

Persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus, care sunt asimptomatice sau prezintă simptome ușoare, se vor putea trata acasă, fără să mai fie nevoie să ajungă la spital pentru evaluare și să stea internate 48 de ore. Este ceea ce prevede un proiect de Ordonanță de Urgență, care va fi dezbătut în această seară, în ședință de Guvern.

Anunțul privind modificările ce urmează să fie adoptate a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Cluj-Napoca.

 „În şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În aceeași ședință va fi aprobată și o Ordonanță privind menținerea în activitate a  personalul angajat fără concurs în perioada stării de urgenţă din instituţiile sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, Ministerului Sănătăţii şi unităţilor subordonate, unităţilor sanitare şi serviciilor de asistenţă socială în contextul situaţiei epidemiologice.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea