Semnal de alarmă privind mamele minore, tras de un parlamentar PSD

România se confruntă de ani buni cu fenomenul mamelor minore. Prin parlamentarii săi, PSD adoptă măsuri concrete pentru diminuarea fenomenul alarmant al copiilor cu copii. Deputatul social Cristina – Elena Dinu trage un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen și susține programul inițiat de ministrul familiei, Gabriela Firea.

În declarația sa, deputatul Cristina – Elena Dinu face precizări cu privire la numărul mare de mame minore pe care îl înregistrează țara noastră.

În ultimii ani, numărul minorelor care au devenit mame, unele chiar la 11, 12 sau 13 ani, a crescut alarmant. Nu este vorba doar despre fetele care nasc în urma căsătoriilor nefireşti dintre copiii din comunitatea rromilor, ci asistăm la un fenomen naţional cât se poate de îngrijorător. Doar anul trecut, au născut 16.500 de adolescente, cu vârsta până în 19 ani, aşa cum arată datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică” susține parlamentarul PSD.

Deputatul Cristina-Elena Dinu face și o radiografie a mediului în care trăiesc mamele minore: „Mii de fetiţe şi adolescente din România trăiesc o adevărată dramă, după ce, prea tinere şi nepregătite fiind, atât emoţional, cât şi financiar, ajung implacabil în faţa deciziei capitale: naştere sau avort.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, Ministerul Familiei a lansat un proiect-pilot prin care încearcă să prevină sarcinile timpurii în rândul adolescentelor din centrele de plasament. Proiectul se numește „Copilul din umbră”.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea