Semnal de alarmă tras de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București: Camera de Gardă a Spitalului de Copii „Victor Gomoiu”, la un pas de închidere din cauza lipsei de medicii

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a lansat un apel public referitor la criza din unitățile medicale, generate atât de lipsa specialiștilor, cât și de cea a fondurilor destinate spitalelor. 

În apelul public, oficialii ASSMB atrag atenția cu privire la faptul că ordonanța privind reducerile cheltuielilor bugetare afectează spitalele, în sensul că acestea nu pot face angajări. ASSMB a prezentat cazul Spitalului de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală, acolo unde Camera de Gardă este la un pas de închidere din cauza lipsei de personal. 

„Astăzi, camera de gardă de la Spitalul de Copii Gomoiu se află înpericol de a fi închisă din lipsă de personal. Spitalul este sub

coordonarea ASSMB, însă, în urma ordonanței emise de guvernul Ciolacu, angajările au fost blocate încă de anul trecut. Ca exemplu, peste 40 de asistente și infirmiere au plecat și nu au putut fi înlocuite, iar medicii, oricât de eroi ar fi, nu pot face miracole pentru salvarea de vieți și tratarea corespunzătoare a celor suferinzi” se arată în comunicatul de presă al ASSMB. 

Într-o declarație publică, Oana Sivache, directorul ASSMB atrage atenția cu privire la faptul că se află în imposibilitatea continuării actului medical, din cauza tăierilor bugetare. „”Suntem în situaţia de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical din lipsă de personal. Spitalele nu mai au suficienţi medici, asistente medicale şi personal auxiliar. Este în pericol sănătatea românilor, fie că sunt pacienţi sau cadre medicale. Lipsa personalului în spitale înseamnă epuizarea personalului existent, fiind obligaţi să lucreze suplimentar, ceea ce duce la epuizarea fizică şi implicit la acordarea unui act medical deficitar”, a declarat Oana Sivache, citată în comunicatul de presă.

Totodată, ASSMB susține faptul că a făcut nenumărate demersuri pe lângă Guvernul României pentru a debloca posturile din spitalele de pe raza Bucureștiului, pe care instituția le are în administrare.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea