SFAT DE SĂNĂTATE, ÎN PANDEMIE. Țineți colesterolul în frâu!

Este demonstrat deja, în cadrul studiilor care s-au făcut de la începutul pandemiei, că persoanele care suferă de diabet, au dislipidemii și hipertensiune arterială, au un risc mai mare de a face forme severe de COVID-19. Subiectul a fost abordat și la ultima ediție a emisiunii Secretele Nutriției, de la Medika Tv. Dr. Laura Ene, specialistul Medika TV în nutriție a explicat că, în contextul pandemic, ”este nevoie acum, mai mult ca oricând, să ținem cu dinții de o dietă sănătoasă, pentru că mișcare nu prea mai reușim să facem.”

Dr. Laura Ene, medic primar diabet, boli metabolice și boli de nutriție, spune că momentul nu este unul oportun pentru a începe o dietă. ”Să mâncăm sănătos, să ne protejăm ficatul, să consumăm mai puține grăsimi rele, poate fi la îndemâna oricui și, toate acestea, vin la pachet cu scăderea în greutate.” a punctat medicul nutriționst.

O atenție specială trebuie acordată colesterolului de către cei care se știu cu valori crescute ale acesuia. ”Colesterolul este esențial în răspândirea virusurilor de tip ARN, așa cum este și coronavirusul. Folosesc molecula de colesterol pentru a favoriza replicarea virală și legarea de proteinele din jur pentru a se răspândi în celulele vecine.” a arătat dr. Laura Ene.

Ce este de făcut? Aflați din materialul video de mai jos!

Ți-ar putea plăcea