SFATUL SPECIALISTULUI. Suplimentele naturale și plantele care ne pot întări imunitatea

Imunitatea organismului joacă un rol important în lupta cu orice fel de virus, mai ales în perioada sezonului rece, caracterizată prin apariția răcelilor și gripelor. Există o serie de suplimente naturale și plante care au ca efect îmbunătățirea sistemului imunitar.

Vitamina C a fost considerată din toate timpurile un aliat puternic al imunității. Medicii explică în ce cantitate pot fi dozate suplimentele naturale care conțin vitamina C, astfel încât administrarea lor să fie eficientă.

Vitamina C are un efect foarte bun, pentru că în cantitate de 2 grame pe zi previne îmbolnăvirea și ne întărește organismul astfel încât să fim mai rezistenți în lupta cu acest virus. Vitamina C, într-adevăr pentru persoanele cu sensibilități gastrice, poate să producă dureri stomacale. Există în farmacii și variantă de vitamina C alcalină“, a explicat dr. Adina Alberts, medic primar chirurgie estetică, în direct la Medika TV.

La fel de benefică este și vitamina D, însă este nevoie de administrarea unor suplimente care să o conțină pentru că, în cazul multor persoane, nivelul acestei vitamine este scăzut. Motivul îl reprezintă utilizarea în exces a cremelor de protecție solară în timpul sezonului cald.

În mod normal vitamina D se sintetizează în organism în prezența soarelui. Numai că medicii dermatologi ne recomandă în sezonul cald să folosim cremele de protecție împotriva ultravioletelor. Da, este bine, prevenim cancerul de piele, dar în felul acesta riscăm să suferim de un deficit de vitamina D”, a mai spus dr. Adina Alberts.

Dacă nu putem avea la îndemână cele două suplimente naturale, pe bază de vitamina C și vitamina D, putem utiliza câteva plante care au efect în ceea ce privește îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar. „Există și plante care sunt extrem de bune. Echinaceea, cătina, avem tot felul de extracte de plante naturale. Cimbrișorul ia tusea cu mâna. Când apar răcelile și au ca simptom tusea, bând ceai de cimbrișor tusea dispare imediat”, a mai spus dr. Adina Alberts.

Suplimentele naturale și plantele care ajută imunitatea pot fi achiziționate din farmacii, în funcție de cantitate, prețurile fiind pentru toate buzunarele. Evident, administrarea acestor tratamente nu trebuie să înlocuiască un meniu echilibrat.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea