SFATUL STOMATOLOGULUI: Cum menținem sănătoși dinții copiilor

Sănătatea orală este importantă încă din primele zile de viață ale copiilor. Un gest simplu, dar făcut cu regularitate, i-ar putea ajuta pe cei mici să aibă dinți sănătoși atunci când vor crește.

Grija pentru dinții copiilor trebuie avută încă din viața intrauterină, spun specialiștii. Iar un rol important din acest punct de vedere îl are alimentația mamelor. Ea trebuie să fie bogată în proteine și nutrienți, însă nu în exces. „Mamele trebuie să aibă o alimentație echilibrată, fără excese, pentru că excesele aduc repercusiuni. Produsele lactate sunt foarte bune, dar cu moderație. Nu trebuie să trecem în extrema fricilor”, a explicat dr. Carmen Trufaș, medic stomatolog, invitata specialistului Medika TV în nutriție, diabet și boli metabolice, dr. Laura Ene.

De asemenea, încă din primele zile de viață ale copiilor părinții trebuie să învețe cum să aibă grijă de sănătatea orală a celor mici. Un gest simplu făcut regulat este considerat foarte eficient de către medici. „Avem o metodă empirică, ușoară și una la fel de ușoară, doar că implică achiziționarea unui manșon. Înfășurarea pe degetul arătător a unei comprese sterile, pe care o putem umezi cu apă fiartă și răcită sau ceai neîndulcit și după ce alimentăm bebelușul să plimbăm degetul arătător acoperit în această compresă peste gingie, o curățăm de lapte” mai spune dr. Carmen Trufaș.

De asemenea, masarea gingiilor așa cum explică specialiștii este benefică și pentru momentul în care vor apărea primii dinți ai copiilor. „Igiena este foarte bună pentru a preveni complicațiile în care apar primii dinți și pregătim gingia pentru primii dinți, prin acest masaj”, a mai spus dr. Carmen Trufaș.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes