Sfaturi de la medici pentru Crăciun și Revelion fără vizite la spital 

Crăciunul și Revelionul sunt sărbători caracterizate prin abundența alimentară. Mâncatul în exces în această perioadă ne poate crea disconfort, iar riscul de ajunge la spital este destul de mare. 

Mâncărurile tradiționale românești, specifice meselor de Crăciun și de Revelion, sunt încărcate în grăsimi care ne pot da peste cap stomacul și buna dispoziție de sărbători. „Mâncarea noastră tradițională nu este sănătoasă, masa de Crăciun este destul de grea. Cu crize de colecist putem ajunge la spital, de la alimentele bogate în grăsimi pentru că masa de sărbători este extrem de bogată în grăsimi. În comparație cu cea de Paște, vorbim de jumări, de sarmale, de salată boeuf, toate sunt alimente grase și grele” susține dr. Elena Ciupercă, medic primar gastroenterolog.

Sfatul medicilor este de a evita excesele alimentare și de alcool, pentru a ne bucura așa cum se cuvine de magia sărbătorilor de iarnă. „Sfaturile pentru toată lumea sunt același: să evităm abuzul de alcool și de alimente. Alcoolul poate să precipite un puseu de pancreatită acută și poate să dea greață și vărsături. Mâncăm ceea ce ne place, dar trebuie să nu amestecăm alimentele și să respectăm cantitatea normală a unei mese” a mai spus dr. Elena Ciupercă. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes