Sfaturi practice pentru a ține la distanță bolile specifice sezonului rece, explicate de medicii infecționiști 

Prevenția este importantă mai ales în sezonul rece, când virusurile de gripă și răceală ne dau mari bătăi de cap. Măsurile de protecție pe care le putem lua sunt simple și la îndemâna oricui. 

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a vorbit la Medika TV despre importanța prevenției în timpul sezonului rece. Specialistul a explicat că atunci când apar simptomele de gripă și răceală, cel mai bine ar fi să ne izolăm până când starea noastră de sănătate se îmbunătățește. „Dacă prevenim nu are ce să se întâmple grav. Sfatul meu ar fi ca în momentul în care apare simptomatologia respiratorie acută, eu cred că primul lucru pe care ar trebui să-l facem este izolarea. Copilul nu merge la școală, adultul nu merge la serviciu, nu intrăm în colectivități. Dacă avem ghinionul ca de sărbători să apară simptomele, trebuie să fim atenți la cei din familie. Trebuie să fim atenți atunci când mergem la bunici sau la alte persoane în vârstă” a explicat dr. Adrian Marinescu. 

Igiena mâinilor ne protejează de asemenea de gripă și răceală, dar și de alte boli infecțioase. „Apoi sunt regulile de igienă, care ne ajută. Spălatul pe mâini cu apă și săpun ne scapă de multe boli infecțioase. Igiena corpului în general este sănătoasă. Și nu în ultimul rând vaccinarea. Trebuie însă să vrem și avem voință în sensul acesta” a mai spus dr. Adrian Marinescu, la Medika Tv. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea