Sfaturile medicilor pentru hidratarea bebelușilor: „Apa nu este recomandată”

Pentru a face față temperaturilor ridicate de afară trebuie să fim foarte bine hidratați. De hidratare au nevoie însă și bebelușii. Medicii susțin însă că apa este contraindicată în hidratarea nou născuților.

„În mod natural dacă sunt atente la ce le spune corpul, ele, mai ales în această perioadă, pierd lichide prin piele în urma transpirației, și corpul ar trebui să le spună suplimentar că este nevoie să recupereze acea cantitate de lichide. La nou născuți și sugarii mici trebuie ca mamele să fie mai atente, să alăpteze mai des, să le ofere lapte formulă dacă nu sunt alăptați mai des, eventual cantități mai mici și dense. Nu este nevoie de apă, este contraindicat să le oferim copiilor sub 6 luni apă, pentru că rinichii lor nu se descurcă cu acea cantitate suplimentară de apă și în sânge apare hiponatremia, care poate să de alte probleme. Deci nu este nevoie de apă, trebuie alăptați mai des sau oferită formula de lapte” explică dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant în lactație.

Pentru a-i hidrata corespunzător pe bebeluși în perioadele caniculare este nevoie ca aceștia să fie alăptați mai des sau hrăniți mai des cu lapte praf formulă.

„Cei alăptați vor fi puși mai des la sân, iar celor hrăniți cu lapte praf le vom oferi lapte praf mai des. Există și o categorie de copii alăptați care primesc suplimentar și lapte praf” mai spune dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant în lactație.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea