Sfaturile medicului Adrian Marinescu pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în sezonul rece

Medicul Adrian Marinescu a vorbit la Medika Tv despre principalele metode de prevenție pe care le putem adopta pentru a nu ne îmbolnăvi în sezonul rece. 

La „Doctor Medika”, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a explicat cum pot să se protejeze adulții și copii pentru a preveni infectările cu virusurile care provoacă răceală și gripă, în sezonul rece. „Cele mai multe boli infecțioase ar rămâne deoparte dacă ne-am spăla corect pe mâni, de fiecare dată când este nevoie. Este bine să ne spălăm preț de mai bine de 20 de secunde pentru ca efectul să fie cel pe care îl urmărim” a explicat dr. Adrian Marinescu. 

Dacă totuși s-a întâmplat să ne îmbolnăvim, izolarea rămâne una dintre metodele prin care putem preveni infectarea celor din jurul nostru. „Responsabilitatea în raport cu izolarea trebuie s-o facă fiecare. Nu trebuie să-mi spună nimeni că dacă sunt răcit nu trebuie să fiu la birou sau să nu-mi trimit copilul la școală.Dacă am o simptomatologie și nu s-a rezolvat în două trei zile, voi ajunge oricum la medic și atunci medicul va recomanda asta” a mai spus dr. Adrian Marinescu. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea