Simptome ale anxietății pe care nu trebuie să le ignorăm. Cu siguranță și tu ai simțit asta când ți-a fost frică

Anxietatea nu ne provoacă probleme doar în sfera psiho-emoțională, ci și pe plan fizic. Experții în sănătate mintală au stabilit care sunt reacțiile fizice pe care copul le resimte atunci când ne confruntăm cu anxietatea.

Expert în sănătate mintală, Karman Bed, a explicat pentru The Sun care sunt cel mai des întâlnite reacții fizice ale organismului, atunci când se instalează anxietatea.

  • Starea de îngheț
    Atunci când ne confruntăm cu stări de anxietate, uneori corpul lasă senzația de paralizie totală sau „îngheț”. „Atunci când se întâmplă, umeri se blochează, iar mușchii feței devin rigizi” explică expertul. Pentru a scăpa de această tensiune care blochează corpul, specialiștii recomandă plimbările scurte.
  • Dezorientarea

De cele mai multe ori, pierduți în gândurile care provoacă panică, oamenii nu mai au simțul orientării și nu își dau seama în ce loc se află, de fapt. Karman Bed recomandă exerciții prin care să ne recăpătăm simțurile: „Imediat, trebuie să acționăm și să ne utilizăm mintea ca un scanner, în care să analizăm poziția corpului față de locul în care ne aflăm”.

  • Dificultatea de a respira

În foarte multe situații, anxietatea provoacă și dificultatea în respirație. Mulți pacienți simt că-și pierd răsuflarea din cauza panicii. Pentru a alunga acest simptom este nevoie să respirăm încet, timp de 15 secunde.

  • Transpirația

O reacție comună a stărilor anxioase este și transpirația corpului. Mulți oameni au simțit transpirația palmelor sau a întregului corp, atunci când au fost puși față în față cu fricile pe care le au.

  • Insomnia

Insomina poate avea numeroase cauze, inclusiv anxietatea. Persoanele anxioase se confrută cu probleme în ceea ce privește adormitul. Practic, temerile invadează mintea, iar concentrarea pe adormit dispare.

Pentru a alunga gândurile încărcate de frici, câteva minute de meditație înainte de culcare ar putea să ne aducă somnul reconfortant pe care ni-l dorim.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes