Simptomele cancerului colorectal, explicate de medici în direct, la Medika TV

Ca multe alte forme de cancer și cel colorectal se dezvoltă încet, dar are anumite simptome care, investigate în timp optim, pot opri evoluția bolii oncologice. 

Dr. Victor Ștefănescu, medic primar chirurgie generală, a vorbit la „Doctor Medika” despre importanța diagnosticării în timp a cancerului colorectal prin analiza corespunzătoare a simptomelor. Una dintre acestea este reprezentată de sângerările la nivelul tractului digestiv inferiori, problemă medicală pe care mulți pacienți o asociază cu apariția hemoroizilor. „Sângerările de la nivelul tractului digestiv inferior sunt asociate de foarte mulți oameni cu apariția hemoroizilor. Acești pacienți își tratează hemoroizii luni și luni de zile, dar cauza sângerărilor este cu totul alta. Iar o investigație mai atentă ar duce la descoperirea precoce a bolii oncologice” a explicat dr. Victor Ștefănescu. 

De cele mai multe ori, simptomele cancerului colorectal apar împreună. „Aceste simptome se asociază unele cu altele. În acest caz riscul de a avea o patologie oncologică este mare. Diaree, anemie neexplicată care se poate potența printr-o oboseală inexplicabilă, sângerările colorectale, durerile abdominale care apar la un anumit interval de timp, toate asociate pot indica dezvoltarea unui cancer colorectal” a mai spus dr. Victor Ștefănescu. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea