Situația COVID-19 din spitalele de boli infecțioase. Medicul Adrian Marinescu: „Cazurile s-au înmulțit, dar 80% dintre ele sunt forme ușoare!”

Varianta „Eris” a coronaviruslui a determinat o creștere a cazurilor de COVID-19, în toată lumea, inclusiv în țara noastră. Medicii Institutului de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală susțin faptul că numărul persoanelor diagnosticate cu boala COVID-19 este în creștere însă, din fericire, majoritatea pacienților suferă de forme ușoară de boală și se pot trata la domiciliu.

Invitat în studioul Medika TV, medicul infecționist Adrian Marinescu, directorul medical al INBI „Matei Balș” a precizat faptul că, într-adevăr, medicii se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19 în această perioadă. „De două săptămâni este o creștere cu 50% față de ce aveam anterior, înregistrăm aproximativ 100 de prezentări pe în fiecare zi indiferent de vârstă, e adevărat că 80% sunt forme ușoare, care pot merge acasă, 20% nu sunt neapărat cazurile acelea foarte grave de terapie, dar sunt persoane cu factor de risc și sunt și cei care au complicații pulmonare sau neurologie. Procentul lor care ajung în ATI este destul de mic” a explicat medicul Adrian Marinescu.

De asemenea, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București susține că nu va exista un val pandemic de amploare, așa cum a fost în trecut. „u ne gândim că vom avea un val pandemic așa cum era la începuturi, că se întoarce pandemia, că am tot am auzit lucrurile astea. Cred că trebuie să fie o discuție echilibrată care spune în în momentul în care un virus rămâne mult timp în circulație evident că suferă mutații, cele mai multe nu sunt importante, dar apar noi variante” a mai spus dr. Adrian Marinescu.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea