Halucinant! Declarați vindecați de Covid-19, testați din nou pozitiv și internați pentru a doua oară

Situație inexplicabilă, la Buzău. Doi bărbați care au fost externați din spital după ce testele au arătat că nu mai sunt infectați cu coronavirus, au fost depistați din nou cu temutul virus.

Este vorba despre două rude din județul Buzău, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani. Cei doi s-au întors luna trecută din Italia motiv pentru care au fost duși direct într-un centru de carantină. Testele care au fost realizate în cazul lor au arătat că cei doi buzoieni au contractat temutul virus, așa că au fost transferați la un spital din Capitală. Aici au primit tratament specific. Spre finele lunii martie le-au fost realizate câte două, respectiv trei teste consecutive, toate fiind negative. În acest context, cei doi doi pacienți au fost externați în data de 26 martie. Buzoienii s-au izolat împreună într-un imobil, unde au fost monitorizați de medicii de familie. În a 12- a zi de izolare le-au fost prelevate noi probe iar rezultatul testelor a arătat că cei doi buzoieni sunt din nou infectați cu coronavirus.

”Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probede la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a facut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienți, a sosit pe 7 aprilie 2020 și a fost pozitiv.Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți”, transmite Prefectura Buzău. 

Buzoienii au fost duși din nou în spital, respectiv la  Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ambii sunt în stare bună, fiind asimptomatici. În aceste condiții, cazul de față ridică o serie de întrebări cu privire la modul în care cei doi buzoieni au fost infectați din nou cu COVID-19, având în vedere că, în perioada de la revenirea în țară, din Italia, ei au fost în carantină, în spital, apoi în izolare la domiciliu.

În județul Buzău, autoritățile dau 13 cazuri de coronavirus, între care 8 pacienți au fost externați din unități sanitare din București cu următoarele recomandări: izolarela domiciliu încă 14 zile,  monitorizare prin medicul de familie; recoltare proba în ziua a 12-a  de la externare.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea