Sorina Pintea a vorbit la Medika TV despre realizările sale. ”Am făcut mai multe lucruri de care sunt mândră, remarcabile, spun eu”

Sorina Pintea a vorbit, în cadrul emsiunii Medika Special, realizată de Ioana Răduca, despre realizările sale, în timpul mandatului de Ministru al Sănătății.

”Am făcut mai multe lucruri de care sunt mândră, că rezolvă o problemă de sistem, dar pentru a putea ști exact ce să rezolvăm în sistem, trebuie să știm dacă ce avem acum funcționează. Am spus de atâtea ori, vrem să facem reforme dar de unde să începem pentru că ceea ce avem nu se aplică întocmai. De aceea apar și aceste ”incendii” în sănătate pe care ”pompierul de serviciu”-Ministrul Sănătății- trebuie să le stingă, de aceea trebuie să insistăm pe responsabilitatea fiecărui om care lucrează în sistemul de sănătate.

Am făcut câteva lucruri bune, remarcabile, spun eu, care nu s-au mai făcut de ani de zile, unele din 2004. De exemplu, aș putea să vă aduc aminte despre Ordinul 50 care reglementează tratamentul pacienților în străinătate, el nu a mai fost modificat din 20014, noi l-am modificat anul trecut și am mai modificat ceva și anul acesta. Astfel încât, în acest moment, avem o reglementare foarte clară asupra a ce trebuie să facă fiecare pacient pentru a putea beneficia de un tratament în străinătate, dacă acest tratament nu se poate face în spitalele publice din România. Anul acesta, am mai modificat ceva, în sensul că, dacă acest tratament nu se poate face în spitalele publice și se poate face la spitalele private, putem facem acest tratament și în privat, în România”, a punctat Ministrul Sănătății, la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes