Sorina Pintea, vizată de un flagrant DNA (update)

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, este vizată într-o anchetă declanșată de procurorii anticorupție care au descins vineri la Spitalul Județean Baia Mare, acolo unde este manager. Procurorii DNA i-au percheziţionat biroul Sorinei Pintea, surse judiciare susţinând că este vorba despre un flagrant, fiind invocată o sumă de 120 000 de lei. Cercetările ar avea legătură cu o serie de  achiziţii de materiale sanitare de către unitatea medicală, manageriată de Pintea. 

Sorina Pintea ar urma să fie dusă la DNA Bucureşti, unde nu este exclus să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.“Este vorba despre un flagrant care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit senatorului Lucian Romașcanu, vineri, Sorina Pintea, și-ar fi anunțat candidatura la Primăria Baia Mare. Pe de altă parte, jurnaliștii de la Antena3 susțin citând surse judiciare că flagrantul s-ar fi realizat în afara biroului Sorinei Pintea. Plicul cu bani ar fi fost înmânat de o persoană care fusese în biroul lui Pintea unei alte persoane, pe holul spitalului, cu mesajul că acesta trebuie să ajungă la managerul spitalului. Acela ar fi fost momentul în care au intervenit procurorii.  Practic, Pintea nu ar fi pus mâna pe plicul cu bani, sustine Antena3. Procurorii DNA ar fi emis mandat de aducere pe numele Sorinei Pintea, care urmează să ajungă la București, cel mai probabil, în această noapte.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fos ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes