Sorina Pintea, grave probleme de sănătate în arest. Cere internarea într-un spital public

Sorina Pintea, arestată prezentiv sâmbătă pentru luare de mită, cere să fie mutată la Spitalul Sfânta Maria, invocând că se simte rău, având parestezii faciale și la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăți de înghițire și alte simptome.

La Spitalul Sfânta Maria se află medicul care a stabilit diagnosticul în cazul fostului ministru al Sănătății. Pintea anunța în urmă cu câteva săptămâni că suferă de dermatomiozită, iar cea care i-a descoperit afecțiunea, după ce a consultat, în zadar, mai mulți doctori, a fost prof.dr Ruxandra Ionescu de la Spitalul Sfânta Maria. 

Conform cererii sale, prezentată duminică seară de Antena 3, Pintea acuză agravarea stării de sănătate. Fostul ministru al Sănătății spune că prezintă parestezii faciale şi la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăţi de înghiţire, senzaţia de apăsare la nivelul esofagului. De altfel, încă de dimineață, o ambulanţă a fost solicitată la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Pintea a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea. I-a fost administrată glucoză intravenos, Ketoprofen şi un calmant şi i s-a făcut şi un EKG. De asemenea, i-a fost măsurată glicemia, care avea valori de 132, deşi nu mâncase.

Fostul ministru afirmă că unele dintre simptome persistă, și de aceea solicită internarea într-o unitate medicală publică, mai precis în Spitalul ”Sfânta Maria”. Dermatomiozita, cu care a fost diagnosticată Sorina Pintea, este o boala autoimună în care există afectare cutanată și musculară. Tratamentul specific este pe bază de corticosteroizi, iar terapia durează, de obicei, circa un an.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea